Mladi u procesu osamostaljivanja

KOMPARATIVNI PREGLED NORMATIVNIH OKVIRA I PRAKSI U POSTUPANJU SA MLADIMA U PROCESU OSAMOSTALJIVANJA

Komaprativna analiza nastala je u sklopu projekta DA SE ZAKON I ŽIVOT SLOŽE: unapređenje sistema podrške mladima bez roditeljskog staranja u procesu osamostaljivanja , koju sprovodimo kroz neformalnu mrežu: KRUG PODRŠKE.

Analiza daje pregled sistema podrške osamostaljivanju mladih na alternativnom staranju u zemljama regiona i primerima iz Evrope i ukazuje na dobre strane i izazove različitih sistemskih rešenja.

Analizu u celosti možete preuzeti ovde: KOMPARATIVNA ANALIZA

 

PODRŠKA KOJU SMO DOBILI

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Mišljenje koje je izneto na ovoj web-stranici je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.

O ACT projektu:

„Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” je projekat Vlade Švajcarske čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou. ACT sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

#ACTprojekat čine 3 stuba: 1. grantovi; 2. izgradnja i jačanje kapaciteta; 3. jačanje uporišta u zajednici. Prva faza projekta realizovaće se od 1. oktobra 2019. godine do 30. septembra 2023. godine.