(Srpski) EDUCOM – Edukacija zajednica za smanjivanje rizika od socijalnog isključivanja dece

Sorry, this entry is only available in Srpski. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

EDUCOM – Educating Community to reduce the risk of children’s social exclusion

EDUCOM je projekat strateškog partnerstva Erasmus+ programa u oblasti obrazovanja, koji se realizuje sa ciljem razmene dobrih praksi.
Projekat se sprovodi od septembara 2019. do avgusta 2021.
Usmeren je na prikupljanje i razmenu strategija, metoda i aktivnosti za podršku razvoju dece mlađeg školskog uzrasta u riziku od socijalne isključenosti (deca sa emocionalnim, socijalnim i ekonomskim nedostacima) kroz:
– 5 zajedničkih kratkoročnih edukativnih treninga sa po 3 učesnika (nastavnici, vaspitači, pedagozi, psiholozi, omladinski radnici i menadžeri) po partneru;
– iskustvene sesije na kojima će vaspitači primeniti naučene kompetencije u lokalnom kontekstu svojih organizacija / škola;
– kombinovane mobilnosti za učenike u školi koja će uključivati 5 dece u nepovoljnom položaju i 2 prateće osobe po školi.

Fokus projekta biće stavljen na širenje koncepta i prakse obrazovnih zajednica oko škola / ustanova za brigu o deci kao prilike da se suoče sa izazovom osnaživanja dece u riziku od socijalne isključenosti.

Konzorcijum projekta čine 3 škole i 3 udruženja:

ASSOCIAZIONE UNIAMOCI ONLUS – Coordinator (Italy)

Direzione Didattica Statale Francesco Orestano (Italy)

AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DE BARCELOS (Portugal)

UDRUGA PRAKTIKUM – CENTAR ZA DJECUI MLADE (Croatia)

CENTER FOR POSITIVE YOUTH DEVELOPMENT (Serbia)

Scuola elementare – Osnovna sola Dante Alighieri Isola Izola (Slovenia)

Sajt projekta: https://projecteducom.blogspot.com/

Fejsbuk stranica projekta: https://www.facebook.com/Educom-110007043737197/

U sklopu projekta kreirana je i publikacija, koja sumira primere dobre prakse: BUILDING EDUCATIONAL COMMUNITIES AROUND CHILDREN