Raskršće

“Raskršće” je interaktivna predstava o problemima i pogledu mladih nastala u okviru projekta “Dramimo zajedno“, 2018. godine.

Predstava govori o tri junaka koja su se našla na raskršću zbog prisustva različitih teškoća. Zaglavljeni na raskršću, mladi junaci pomažu jedni drugima da se prisete koje okolnosti su dovele do toga da su baš tu gde su, te da istraže šta je to što zapravo žele, čemu teže i koje raskrsnice su ih dovele baš ovde, a ne tamo gde su želeli da odu. Kroz predstavu, zajedno tragaju o načinu da se pomaknu sa ove životne raskrsnice.

      

Interaktivna predstava „Raskršće“ bavi se „slikom“ koju o sebi imaju mladi u adolescenciji, njihovim odnosom sa roditeljima i vršnjacima i problema koji nastaju u ovom periodu. Nastala je kroz seriju radionica sa beogradskim srednjoškolcima i bazirana je na ličnim pričama učesnika, koji su ujedno i glumci u predstavi. Predstava „Raskršće“ je originalna produkcija CEPORA – Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

Režija: Vesna Popović

Igraju: Milica Petrović, Mina Matevska, Tea Danilović, Luka Simić, Nađa Čelić, Jana Vulović, Katarina Živković, Tamara Veljović, Nina Živković

                  

Svi smo na raskršću. Svaki dan. Samo je pitanje da li to vidimo ili ne. Da li su koraci koje pravim takvi zato što ja želim da idem tim putem, ili pratim nekog drugog? Da li je moja glava stvarno moja? Da li biram „levo“ ili „desno“ da bi meni bilo bolje? Ili da bi udovoljio/la nekom drugom? Da li sam zadovoljan/na time gde sam i biram da ostanem u mestu, ili mi je potrebno da me neko pogura napred? Ili nazad. Ili gore. Ili dole. Ili…..

        

Kroz predstavu „Raskršće“ publika se upoznaje sa tri junaka i prati ključne životne događaje koji su doprineli razvoju različitih problema tokom adolescencije, kao i način na koji se sami junaci bore sa izazovima sa kojima se susreću. Nakon izvođenja, moderator uključuje publiku u pružanje podrške mladima na sceni.

Predstava je igrana za preko 500 beogradskih srednjoškolaca i za širu javnost u Domu omladine.

Više o predstavi možete videti OVDE.