March 12, 2019 ||Sorry, this entry is only available in Srpski. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Škola ličnog razvoja je besplatan program za mlade od 17 do 26 godina koji CEPORA realizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Beograda, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Škola se sastoji od šest visoko interaktivnih radionica u trajanju od po 4 sata.

Tokom trajanja projekta organizovani su jesenja i zimska Škola ličnog razvoja, u kojima je direktno učestovovalo preko 60 mladih.

Škola ličnog razvoja namenjena je mladima koji žele da jačaju svoje lične snage, istražuju svoju ličnost i identitet, razvijaju osećanje upravljanja i kontrole nad životnim događajima, unapređuju svoje veštine komunikacije i upravljanja emocijama, nauče kako uspešno da rešavaju konflikte i osnaže svoje potencijale za postavljanje ciljeva i donošenje odluka.

Teme koje se obrađuju u Školi ličnog razvoja su: emocionalna pismenost (prepoznavanje i upravljanje emocijama), asertivnost (asertivna prava i odbrane od manipulacija), komunikacija (aktivno slušanje i rešavanje konflikata), samoefikasnost (postavljanje ciljeva i donošenje odluka), samostalno mišljenje (kritičko mišljenje i odupiranje negativnim socijalnim pritiscima), lični identitet (samosvest, samomotivacija, samopouzdanje i samokontrola). Svakoj temi posvećena je po jedna radionica.

 Leave a Reply

*