Reciklaža za početnike

Projekat Reciklaža za početnike – edukativne radionice za učenike obuhvata osmišljavanje i sprovođenje serije od tri edukativne radionice sa učenicima mlađih razreda osnovne škole, sa ciljem unapređivanja znanja učenika o reciklaži, razvijanja veština recikliranja, kao i sticanja navika upravljanja otpadom u cilju zaštite životne sredine.

CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine te poziva da se priključiš timu vršnjačkih edukatora koji će u martu i aprilu sa učenicima osnovnih škola sprovoditi radionice o reciklaži i na taj način širiti znanja o gorućim temama za zaštitu životne sredine.

PRIJAVA za vršnjačkog edukatora dostupna je na sledećem LINKU.

Svi edukatori će, pre sprovođenja radionica, proći kroz četvorodnevnu obuku za rad sa učenicima, a po završetku dobijaju sertifikat o učešću u projektu.

Obuka traje od 13. do 16. marta 2020. godine.

Termini obuke:
13. mart od 17 do 19h
14. mart od 11 do 15h
15. mart od 11 do 15h
16. mart od 17 do 19h

Obuka će biti održana u prostoru Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima “Gnezdo”, VI sprat Palate Beograd (Beograđanka), Masarikova 5.

Više informacija: Marija Nešić, 063/175 75 65

Projekat “Reciklaža za početnike – edukativne ekološke radionice za decu” finansijski je podržan od strane Ambasade Australije u Beogradu kroz Program direktne pomoći.

Tokom 2019. godine, projekat je bio podržan od strane Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine (sa 150.000 RSD), kao i od strane firme eFront. Tada je, u okviru projekta, kreirana je edukativna bojanka za učenike, kreirana je maskota projekta – lutka Planetko, održana je obuka za 20 vršnjačkih edukatora, nakon čega su oni sproveli interaktivne radionice sa preko 500 učenika mlađih razreda beogradskih osnovnih škola, a završetak projekta obeležiće plasiranje poruka mališana o reciklaži u samim školama i putem društvenih mreža.

U 2020. godini planiramo izradu drugog izdanja bojanke, uključivanje novih edukatora i novih učenika u program, kao i kreiranje edukativnih video snimaka sa samim učenicima.